بیوگرافی استیو جابز ایده پردازی که دنیای تکنولوژی را متحول کرد

یکی دیگر از شخصیت ‌های تأثیرگذار قرن بیست و یکم در جهان استیو جابز است که لقب تاثیرگذارترین مدیر تجارت در ۲۵ سال اخیر به وی داده شد. استیو جابز بنیانگذار شرکت اپل بود و این شرکت با هدایت‌ های جابز پیشگام یک سری تکنولوژی‌ های انقلابی مانند آیفون آیپاد (iPod)، (iPhone) و آیپد (iPad) بوده است.

زندگینامه استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی steve jobs

تولد، دوران کودکی و نوجوانی استیو جابز

استیو پل جابز در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، از مادری به نام جوئن شیبل و پدری به نام عبدالفتاح جان جندلی که هر دو دانشجوی دانشگاه ویسکانسین بودند، متولد شد. این زوج، سرپرستی فرزندشان را که هنوز نامی برای او انتخاب نکرده‌ بودند، به زوج دیگری سپردند. پدرش، جندلی، یک سوری تبار و استاد علوم سیاسی بود و مادرش، شیبل، به عنوان متخصص گفتاردرمانی فعالیت می‌کرد.

سرپرستی او را کلارا و پل جابز پذیرفتند و او را استیو پل جابز نامیدند. کلارا حسابدار بود و پل به عنوان مکانیک فعالیت می‌کرد. این خانواده در مانتین ویو، کالیفرنیا ساکن شدند؛ در منطقه‌ای که بعدها با عنوان سیلیکون ولی شناخته شد.

استیو زمانی که کودک بود به همراه پدرش در پارکینگ خانه روی قطعات الکترونیکی کار می‌کرد. پل به پسرش یاد می‌داد که چطور قطعات الکترونیکی را از هم جدا و دوباره آنها را سر هم کند. این سرگرمی، اعتماد به نفس، سرسختی و توانایی کار با قطعات مکانیکی و الکترونیکی را به استیو می‌آموخت.

استیو جابز نوجوانی مبتکر و باهوش بود اما در دوران ابتدایی، کلاس‌های سنتی حوصله او را سر می‌بردند او کلاس پنجم را جهشی خواند و در کلاس ششم با تهدید والدین فقیرش به ترک تحصیل، آن‌ها را وادار کرد همه‌ی پس‌انداز خود را صرف خرید یک‌ خانه جدید کنند تا او بتواند به مدرسه جدیدی برود.

استیو جابز و آشنایی با وزنیاک

بعد از اتمام دبیرستان، استیو جابز وارد کالج رید در پورتلند اورگن شد. او که هنوز بی‌هدف و سرگردان بود، بعد از شش ماه کالج را ترک کرد و ۱۸ ماه بعد را در کلاس‌های خلاقیت دانشگاه گذراند. استیو بعدها گفت که در این مدت عاشق دوره‌های آموزشی خوشنویسی بوده است و مکینتاش طرح‌های مختلف حروف و فونت‌های فاصله‌دار خوبش را مدیون این دوره‌ها است.

در سال ۱۹۷۴ استیو به‌ عنوان طراح بازی‌ های ویدیویی با شرکت آتاری همکاری می‌کرد. چندین ماه بعد او این شرکت را نیز ترک کرد تا علاقه‌ مندی خود به روشنگری روحی را در هند دنبال کند. در سال ۱۹۷۵ جابز و استیو وزنیاک همدیگر را در کلوپ رایانه‌ای هوم برو ملاقات کردند و همین آشنایی پیش ‌زمینه‌ای شد تا یک سال بعد، آن‌ها به همراه رونالد وین کامپیوتر اپل را در گاراژ خانه جابز در کریست درایو بسازند. برای تأمین بودجه اولیه کار، جابز فولکس‌واگن خود و وزنیاک ماشین‌حساب پیشرفته موردعلاقه خود را فروختند.

استیو جابز و تولد اپل

جابز و وزنیاک، در اولین روز ماه آوریل ۱۹۷۶، شرکت اپل APPLE را تاسیس کردند. آن‌ها در گاراژ خانه شان، برد کامپیوتر Apple I را مونتاژ و آن را به فروشندگان کامپیوتر می‌فروختند. مدتی بعد، وزنیاک مدل بعدی این کامپیوتر را با قدرت پردازشی بیشتر تولید کرد. با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار دلاری یکی از مدیران ارشد شرکت اینتل، کامپیوتر Apple II توانست فروش زیادی داشته باشد و بنیان‌گذاران اپل را میلیونر کند. چهار سال پس از تاسیس، شرکت اپل وارد بورس شد و سهامش را اولین بار در این بازار عرضه کرد.

استیو جابز و مکینتاش

در سال ۱۹۸۱ میلادی، استیو جابز پروژه‌ای با نام مکینتاش (Macintosh) را در اپل ایجاد کرد. مکینتاش یک کامپیوتر شخصی کوچک و ارزان بود. هدف جابز این بود که کار کردن با مکینتاش به سادگی کار کردن با یک توستر باشد. طراحی و ساخت این کامپیوتر، سه سال به طول انجامید. مکینتاش در سال ۱۹۸۴ در جلسه‌ی سالانه سهام‌داران اپل معرفی شد، ولی موفقیتش به چند ماه اول عرضه، محدود بود. به دلیل موفق نشدن مکینتاش، جان اسکالی، مدیر عامل اپل به همراه اعضای هیات مدیره، در سال ۱۹۸۵ تمامی اختیارات اجرایی را از جابز گرفتند و او تنها به عنوان رییس هیات مدیره، باقی ماند.

استیو جابز و پیکسار

در سال 1985 جابز که پول زیادی از فروش تمام سهام اپل در بانک داشت، بخش گرافیک کامپیوتری شرکت لوکاس فیلم را خرید و این مجموعه‌ جدید را پیکسار (Pixar) نامید. او از پیکسار برای فروش کامپیوترهای رده بالا به بیمارستان ‌ها و ارتش استفاده می‌کرد ولی در کنارش، انیمیشن‌ هم می ‌ساخت. وضعیت نه‌ چندان خوب پیکسار در سال ۱۹۹۱، با قراردادی با شرکت دیزنی برای ساخت انیمیشن داستان اسباب‌بازی (Toy Story) دگرگون شد. این انیمیشین که در سال ۱۹۹۵ عرضه شد، توانست رکوردهای فروش را در هم بشکند و ارزش دارایی استیو جابز (که ۸۰ درصد از مجموعه‌ پیکسار را در اختیار داشت) به یک و نیم میلیارد دلار رسید.

بازگشت استیو جابز به اپل

در این میان، شرکت اپل در شرایط خوبی به سر نمی ‌برد و مردم به جای کامپیوترهای مکینتاش، از کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز ۹۵ استفاده می‌کردند. با خرید NeXT توسط اپل، استیو جابز دوباره به اپل بازگشت. با توجه به ضرر ۷۰۰ میلیون دلاری اپل در سه ماهه‌ی اول سال ۱۹۹۷، املیو از سمت مدیریت عامل برکنار و جابز به طور موقت، مدیرعامل اپل شد. استیو جابز پس از ورود مجددش به اپل، مهندسین شرکت NeXT را در سمت ‌های کلیدی اپل قرار داد و تعداد زیادی از کارمندان اپل را اخراج کرد. در سال ۱۹۹۸، جابز که هم‌ زمان مدیر عامل شرکت پیکسار هم بود، یک کامپیوتر شخصی فوق ‌العاده را با نام «آی‌مک» (iMac) رونمایی کرد. آی ‌مک نه‌تنها صنعت کامپیوترهای شخصی را تکان داد، بلکه توانست اپل را مجددا به دوران طلایی ‌اش برگرداند.

استیو جابز و آیپاد، آیفون و آیپد

جابز با شعار «یک هزار موسیقی در جیبتان»، دستگاهی سفید، کوچک و دوست ‌داشتنی را با نام آیپاد (iPod) معرفی کرد. استیو جابز متوجه شد اگر مردم بتوانند مستقیما از آی ‌تیونز موسیقی‌ هایشان را بخرند، میزان فروش این دستگاه‌ ها بیشتر هم خواهد شد. همین موضوع سبب شد تا در سال ۲۰۰۳ میلادی، فروشگاه موسیقی اینترنتی iTunes Music Store معرفی شود.

در همین میان، استیو جابز در اپل روی یک پروژه‌ مخفی کار می‌کرد و توانست به کمک تیمی از بهترین متخصصان اپل، صفحه ‌نمایشی با قابلیت لمس خازنی تولید کند؛ صفحه ‌ای که می‌توانست دنیای کامپیوترهای شخصی را دگرگون کند. اما جابز تصمیم گرفت این نمایشگر را به جای کامپیوتر، روی یک گوشی موبایل به کار ببرد. پس از دو سال تلاش بی ‌وقفه، استیو جابز در کنفرانس Macworld سال ۲۰۰۷ میلادی، گوشی آیفون را رونمایی کرد. موفقیت بیش از انتظار آیفون، باعث شد تا این گوشی به کلیدی ‌ترین محصول اپل تبدیل شود و استیو جابز نام شرکت اپل را از Apple Computer Inc به Apple Inc تغییر دهد.

همین موفقیت، ایده‌ی تولید یک تبلت را در ذهن استیو جابز به وجود آورد. دستگاهی که نیاز کاربران را به یک کامپیوتر شخصی از بین ببرد. در کنفرانس WWDC سال ۲۰۱۰ میلادی، استیو جابز اولین تبلت اپل با نام آیپد (iPad) را رونمایی کرد.

زندگی شخصی استیو جابز

برای احترام به زندگی شخصی ‌اش، استیو جابز به ندرت درباره‌ خانواده ‌اش اطلاعاتی به دیگران می‌داد و زندگی شخصی خود را پنهان نگه می‌داشت. در اوایل دهه‌ی ۱۹۹۰، جابز با لارن پاول که دانشجوی MBA دانشکده کسب‌ و‌ کار استنفورد بود، ملاقات کرد. آنها در ۱۸ مارس سال ۱۹۹۱ با هم ازدواج کردند و به همراه سه فرزند خود در پالو آلتو، کالیفرنیا زندگی می‌کردند.

در سال ۲۰۰۳، جابز دریافت که تومور نورواندوکرین (neuroendocrine tumor) دارد؛ یک فرم نادر و قابل درمان از سرطان لوز‌المعده. در سال ۲۰۰۴، او یک عمل جراحی موفق داشت و پزشکان توانستند تومور سرطانی پانکراس او را خارج کنند. پس‌ از این عمل او راز بیماری خود را در رسانه‌ های عمومی فاش کرد. در سال ۲۰۰۹ و در پی کاهش وزن استیو جابز، شایعاتی در مورد بازگشت سرطان او در رسانه ‌ها پخش شد و برخی می‌گفتند او نیاز به پیوند کبد دارد، ولی او اعلام کرد که مشکلش ناشی از به هم خوردن توازن هورمون‌ها است.

استیو جابز در اوت ۲۰۱۱ از سمت مدیر عاملی شرکت اپل استعفا داد. و شخصی به نام تیم کوک،که از مدیران ارشد اپل بود، مدیرعامل شد و استیو جابز به عنوان رئیس هیأت ‌مدیره انتخاب گردید.

در تاریخ ۵ اکتبر سال ۲۰۱۱، شرکت اپل رسماً اعلام کرد که یکی از بنیان‌گذاران این شرکت درگذشته است. استیو جابز پس از یک دهه مبارزه با سرطان پانکراس در سن ۵۶ سالگی در پالو آلتوی کالیفرنیا درگذشت.

جابز صاحب ۵/۵ میلیون سهام اپل به ارزش 1/2 میلیارد دلار و و ۱۳۸ میلیون سهام دیزنی به ارزش ۴/۴ میلیارد دلار بود. فوربز در مارس ۲۰۱۱، ثروت جابز را 3/8 میلیارد دلار و قبل از مرگش (در سپتامبر ۲۰۱۱) ۷ میلیارد دلار برآوردکرد و در جایگاه 37 ثروتمند ترین اشخاص امریکا قرار گرفت.

مجموعه مقالات مهارتهای فردی

زندگینامه افراد موفق

بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس


بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان


بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد


بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس


بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا


بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل


بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا


بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی


بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی


بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت


بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان


بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ


بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران


بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی


بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک


بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید


بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان


بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی


بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی


بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن


بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم


بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford


بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google


بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا


بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت


بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی


بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون


بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان


خلاقیت و نوآوری

تقویت حافظه

اعتماد بنفس

مثبت اندیشی

موفقیت

هدف گذاری

تصمیم گیری موفق

سلامتی

روانشناسی کاربردی