آموزش آداب معاشرت شغلی
ارتباطات در جوامع انسانی بسیار گسترده و پیچیده است و این گستردگی و پیچیدگی لزوم وجود اصول و آداب ارتباطی را بیشتر می نماید. این قواعد و آداب می تواند در میان اعضای یک خانواده، اعضای یک گروه دوستی، در مدرسه، دانشگاه، در محیط های فرهنگی، اجتماعی و یا سیاسی وجود داشته باشد. در واقع با رعایت این قواعد و آداب می توان با دیگران که دارای ارزش ها، فرهنگ، و هنجارهای متفاوتی هستند ارتباط صحیح برقرار کرد.
دانستن آداب معاشرت صحیح به ما کمک می کند تا به بهترین نحو با دیگران ارتباط داشته باشیم. اگر میخواهیم در زندگی خود به موفقیت برسیم باید راهکارهای آن را بدانیم که یکی از آن ها رعایت آداب معاشرت است. بی شک دانستن و رعایت آدابی چون احوالپرسی، آداب غذا خوردن، آداب لباس پوشیدن، آداب حضور در جمع های خانوادگی، دوستانه، کاری، آداب برخورد با بانوان و یا حتی کودکان تصویر بسیار خوب و مثبتی از ما در ذهن دیگران ایجاد خواهد کرد که به طور مستقیم در پیشرفت و موفقیت ما تاثیر خواهد داشت.
در دوره آموزشی آداب معاشرت شغلی روش های صحیح رعایت آداب معاشرت در محیط های اداری و شغلی را خواهید آموخت، مواردی چون: آداب سلام کردن به همکاران اعم از بالادست و پایین دست، آداب رفتار صحیح در جلسات اداری و شغلی، آداب لباس پوشیدن، آداب معرفی افراد به یکدیگر، آداب دست دادن و ...
لزوم فراگیری و اجرای آداب روابط شغلی و اجتماعی
رعایت بهینه آداب اجتماعی شرایط بسیاری را در بر می گیرد. آنچه که ما را به سوی مسئله رعایت آداب اجتماعی هدایت می کند شدیدا تحت تاثیر اماکن، سن افراد، و دیگر شرایط موجود قرار می گیرد. برای اینکه در یک محل یا موقعیت خاص شرمنده نشده یا از شما به عنوان فردی ناشی یاد نشود می بایست از آداب خاص آن محیط پیش از ورود به آن اطلاع داشته باشید.
هسته اصلی رعایت آداب اجتماعی رفتار همراه با احترام در رابطه با دیگران است. برای دستیابی به موفقیت های تجاری برقراری ارتباطات امری ضروری است و برای برقراری ارتباطات موثر می بایست رفتار متناسبی با افراد داشته باشید.
رفتاری که از خود در ملاقات با همه افراد اعم از همکاران، مرئوسان، روسا یا مشتریان نشان می دهید اهمیت خاصی بر انجام موفقیت آمیز مناسبات شما دارد. سعی کنید همیشه رفتارتان با دیگران توام با مهربانی، احترام و توجه باشد.
ارتباط مفید و موثر نتیجه میزان دانش ما از ارتباطات غیرکلامی و کلامی است که هر لحظه با ما همراه است و زندگی ما را تحت تأثیر قرار می دهد. پیام هاي ما بواسطه آموختن شکل می گیرند، گاهی حتی پیام هاي غیرکلامی ما آموخته می شوند و ژست ها و حرکات ما به واسطه آموزش شکل می گیرند. پیام هاي غیرکلامی به آداب و تشریفات بر می گردد زیرا آداب معاشرت و تشریفات فرایند ارتباطات غیرکلامی است و حرکات، اشارات و احساسات ماست که به عنوان پیام هاي غیرکلامی به تکمیل، تایید، رد و یا جایگزینی پیا مهاي کلامی می انجامد.
هر انسانی وقتی ارتباط برقرار می کند و (در حین ارتباط ) به واسطه گفتار و کردار(حرکات) خود اعتبار خاصی را کسب می کند که به اصول و آداب معاشرت و تشریفات بر می گردد. هرکدام از ما در کنار روابط فردی، روابط اجتماعی نیز داریم و دوست داریم در این روابط نیز موفق باشیم زیرا روابط اجتماعی باعث میشود آنگونه که میخواهیم شناخته شویم. حال برای بهبود روابط اجتماعی، رعایت نکات مهم آداب معاشرت امری مفید و ضرروی است.
مهمترین نکته در مورد آداب معاشرت این است که ما به فکر دیگران باشیم. یعنی ما تمام این نکات را یاد میگیریم که به فکر دیگران باشیم و دیگران را هم ببینیم و به دیگران اجازه دیده شدن بدهیم. شما اگر دوست دارید در ارتباطات خود پیشرفت کنید می توانید در دوره آموزشی آداب معاشرت شغلی موسسه پایا شرکت کرده و با یادگیری آداب معاشرت شغلی در کار خود حرفه ای دیده شوید.