بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google کسی که دنیا را متحول کرد
لورنس لری پیج ، کارآفرین و مبتکر آمریکایی است که به همراه سرگئی برین موتور جستجوی گوگل را بنا نهاد. در حال حاضر او مدیرعامل فعلی هلدینگ آلفابت و یکی از قدرتمند ترین مردان دنیای تکنولوژی است. او را ابتدا باید یک دانشمند علوم رایانه دانست که علم صرف خود را در کارآفرینی پیاده کرد و با تأسیس شرکت گوگل به قله آن رسید.
تولد و دوران کوردکی لری پیج
لورنس پیج در ۲۳ مارس سال ۱۹۷۳، در شهر ایست لنسینگ ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. پدرش کارل پیج، پروفسور علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه میشیگان بود و مادرش گلوریا پیج، در دانشکده لیمن بریج همان دانشگاه برنامه نویسی کامپیوتر تدریس میکرد. زمینه کاری پدر و مادر باعث شده بود خانه آن ها پر از کامپیوتر های شخصی نسل اول و مجلات علمی باشد. لری پیش از دبستان، خود را در مطالعه این کتاب ها و مجلات غرق کرده بود. لری به موسیقی علاقه مند بود و از همان دوران کودکی نوازندگی ساکسفون را یاد می گرفت. سال ها بعد او گفت سرعت خود در محاسبات ریاضی را به موسیقی مدیون است.
لری دوران دبستان خود را بین سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ در مدرسه اوکموس مونتسوری میشیگان گذراند و پس از آن وارد دبیرستان ایست لنسینگ شد؛ جایی که دو تابستان متوالی در مرکز هنری آن به نام Interlochen به عنوان نوازنده حرفه ای ساکسفون هنرنمایی کرد. او در سال ۱۹۹۱ از دبیرستان فارغ التحصیل شد. لری در دوره نوجوانی کتابی درباره زندگی مخترع درخشان، نیکلا تسلا خواند و به شدت مجذوب او شد. در واقع تسلا شخصیت الهام بخش او در پیشرفت هایش بود.
تحصیلات لری پیج
لری مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی کامپیوتر با درجه عالی از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. در این دوره او یک پرینتر جوهر افشان ساخت که از کارتریج جوهر استفاده می کرد و برای اولین بار چاپ پوسترهای بزرگ را با قیمتی پایین امکان پذیر می کرد. او تمام قطعات الکترونیکی و مکانیکی این پرینتر را خودش ساخته بود. همچنین او یک طرح کسب و کار موفق هم برای یک شرکت نرم افزاری نوشت که از برنامه های کامپیوتری برای نواختن موسیقی سینتی سایزر استفاده می کرد. لری پیج، مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته علوم کامپیوتری را از دانشگاه استنفورد در پالو آلتو کالیفرنیا اخذ نمود.
آشنایی لری پیج با سرگئی برین
پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه استنفورد، پیج تصمیم گرفت تحصیلات خود در مقطع دکترا را در همان دانشگاه ادامه دهد و در همین دوره بود که با سرگئی برین آشنا شد. او مطالعات خود را در زمینه ویژگی های ریاضیاتی شبکه اینترنت و ساختار لینک های آن به عنوان یک نمودار بزرگ آغاز کرد. به زبانی ساده، پیج در زمینه ارتباط صفحات مختلف وب با همدیگر تحقیق میکرد. لری در ادامه تحقیقاتش تصمیم گرفت ارتباط صفحات وب و دسترسی به آن ها از طریق یک منبع مشترک را به عنوان موضوع پایان نامه خود انتخاب کند. در این زمان بود که او با سرگئی برین آشنا شد. سرگئی برین یکی دیگر از دانشجویان مقطع دکترای دانشگاه استنفورد بود که به پروژه پایاننامه پیج، که در آن زمان Backrub نام داشت، پیوست.
پیج و برین می خواستند راهی پیدا کنند تا با استفاده از داده های به دست آمده از لینک ورودی (Back link)، وب سایت ها را به لحاظ اهمیت درجه بندی کنند. آن ها با هم یک مقاله پژوهشی تحت عنوان «آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ ابر متنی» منتشر کردند. این مقاله به یکی از معتبر ترین مقالات علمی زمان با بیشترین میزان دانلود تبدیل شد.
آن ها تلاش کردند با استفاده از برنامه نویسی HTML، یک صفحه جستجوی ساده برای کاربران عادی راه اندازی کنند؛ موتور جستجوی آن ها که هنوز Backrub نام داشت، به سرعت رشد کرد و بین دانشجویان استنفورد به محبوبیت رسید؛ ولی این محبوبیت و گسترش کاربران باعث شد آن ها به سرورهای جدیدی نیاز پیدا کنند.
لری پیج و راه اندازی گوگل
بیش از یک سال روی سرورهای استنفورد باقی ماند. در سال ۱۹۹۷، لری پیج و سرگئی برین تصمیم گرفتند نام جدیدی برای موتور جستجوی خود انتخاب کنند. یک سال بعد، آن ها نام «googol» را برای دامنه شرکت خود انتخاب کردند که از نام یک عدد بسیار بزرگ (یک با صد صفر جلوی آن) برگرفته شده بود؛ چرا که میخواستند این نام، نشان دهنده حجم عظیم داده هایی باشد که در وب سایت آن ها مورد جستجو قرار می گیرد.
آنها برای توسعه این سرویس و تحقق رویایشان نیاز به منابع مالی زیادی داشتند تا اینکه اندی بچتولشیم، بنیانگذار شرکت سان مایکروسیستمز، پتانسیل واقعی دستاورد آن ها را دید و چکی به مبلغ یک صد هزار دلار در وجه شرکت گوگل نوشت؛ در حالیکه شرکتی به نام گوگل هنوز وجود خارجی نداشت.
از این زمان پیج و برین تلاش هایشان را برای جذب سرمایه و گسترش کسب و کار خود دو چندان کردند و توانستند با کمک آشنایان، حدود یک میلیون دلار وام بگیرند که سرمایه اولیه شرکت شد. اولین دفتر مرکزی شرکت در گاراژ یکی از دوستان آن ها در منلو پارک کالیفرنیا افتتاح شد. در آن زمان نسخه بتای موتور جستجو آن ها قادر بود روزانه ۱۰ هزار جستجو را پردازش کند.
گوگل در ادامه راه
در سال ۱۹۹۹، آن ها دفتر شرکت را به ساختمان های ماونتین ویو کالیفرنیا منتقل کردند و از آن زمان، این دفتر با نام مجموعه گوگل پلکس (Googleplex) که یکی از خارق العادهترین و نوآورانه ترین محیط های کاری دنیا است، شناخته می شود. در سال ۲۰۰۱، درحالیکه بیشتر استارتاپ های فضای اینترنت شرایط خوبی را تجربه نمیکردند، گوگل رشدی انفجاری و سودی بسیار بالا داشت. در این سال پیج و برین، اریک اشمیت را به عنوان مدیرعامل گوگل برگزیدند و لری پیج به عنوان رئیس محصولات و سرگئی برین به عنوان رئیس فناوری گوگل، به کار خود ادامه دادند.
در اولین عرضه عمومی سهام شرکت گوگل در ۱۹ آگوست ۲۰۰۴، درمجموع ۱۹,۶۰۵,۰۵۲ سهم با قیمت پایه ای هر سهم به مبلغ ۸۵ دلار فروخته شد. این شرکت در بازار بورس و سهام آمریکا با نماد GOOG شناخته می شود.
شرکت گوگل با ارائه خدمات و اپلیکیشن های محبوب و جدید، به رشد خود ادامه داد؛ ازجمله نوار ابزاری که اجازه می داد کاربران از دسکتاپ کامپیوتر بدون مراجعه به سایت گوگل قادر به جستجو باشند (Google toolbar)، سرویس ایمیل رایگان (Gmail)، گوگل ارث (Google Earth) که به کاربران اجازه می داد به تصاویر ماهواره ای سراسر دنیا دسترسی داشته باشند، گوگل مپس (Google Maps)،گوگل درایو (Google Drive)، گوگل فوتوز (Google Photos) و گوگل بوک .(Google Book Search)
در پایان سال ۲۰۰۶، شرکت گوگل ۱۰ هزار کارمند داشت و درآمد سالیانه آن بیش از ۱۰ میلیارد دلار بود. در سال ۲۰۰۷، مجله فورچن شرکت گوگل را به عنوان برترین محیط کار جهان معرفی کرد. در سال ۲۰۱۰ ، گوگل ۲۰ درصد از سهام منابع انرژی Next Era را در داکوتای شمالی خریداری کرد. در اواسط سال ۲۰۱۱، لری پیج شبکه اجتماعی گوگل پلاس (Google+) را برای رقابت با فیسبوک راه اندازی کرد. لری پیج، علاقه خود به پیشرفت های سخت افزاری را پنهان نمیکرد و بالاخره در می سال ۲۰۱۲، از کروم بوک (Chrome book) با سیستمعامل کروم رونمایی کرد.
آلفابت
در تاریخ ۱۰ آگوست ۲۰۱۵، لری پیج رسماً اعلام کرد که شرکت گوگل، بهعنوان زیر مجموعه ای از شرکت هلدینگ آلفابت درخواهد آمد. پیج در مقام مدیرعامل آلفابت و ساندار پیچای بهعنوان مدیر عامل گوگل فعالیت میکنند. طبق بیانیه پیج، آلفابت اجتماعی از شرکت ها است که البته گوگل بزرگ ترین بخش این مجموعه است. هدف پیج این بود که قدرت مدیریتی بیشتری داشته باشد و بتواند اهداف مستقل غیر مرتبط مثل ساخت لوازم هوشمند خانگی، گسترش اینترنت از طریق پروژه بالون های لون و بهبود زندگی بشر را هدایت کند. نام آلفابت به معنی الفبا یا مجموعه حروف یک زبان، نمادی از همین اصل بود. او همچنین گفت این سازمان دهی مجدد، گوگل را تبدیل به شرکتی خاص تر و پاسخگو تر خواهد کرد. لری پیج و سرگئی برین در دسامبر ۲۰۱۹ مدیریت آلفابت را نیز به ساندار پیچای واگذار کردند.
زندگی شخصی لری پیج
لری پیج در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۰۸، با لوسیندا ساوتورث ازدواج کرد. لوسیندا فارغ التحصیل رشته پزشکی بیومدیکال است. آن ها در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ صاحب دو فرزند شدند. آن ها در سال ۲۰۱۴، مبلغ ۱۵ میلیون دلار برای مبارزه با بیماری ابولا اختصاص دادند.
جوایز و افتخارات لری پیج
لری پیج به واسطه فعالیت هایش جوایز و افتخارات زیادی را کسب کرده است که از آن جمله می توان به: جایزه MBA مدرسه تجارت و کسب و کار اروپا برای تجسم روح کار آفرینی و خلق کسب و کارهای جدید، جایزه بنیاد مارکونی دانشگاه کلمبیا برای اختراعی که شیوه دسترسی به اطلاعات را متحول کرد، انتخاب پیج به عنوان یکی از متولیان هیئت مدیره ایکس پرایز (X PRIZE)، جایزه افتخاری آکادمی علوم هنر آمریکا و دکترای افتخاری دانشگاه میشیگان اشاره کرد. همچنین در سال ۲۰۱۱، مجله فوربز لری پیج را به عنوان بیست و چهارمین میلیاردر دنیا و یازدهمین فرد ثروتمند آمریکا معرفی کرد. در سال ۲۰۱۵ مجله فوربز پیج را در لیست قدرتمند ترین مردم دنیا قرار داد و گوگل را با نفوذ ترین شرکت دنیا نامید.
در جولای سال ۲۰۱۴، شاخص میلیاردر های بلومبرگ، پیج را با ثروتی تخمینی ۳۲.۷ میلیارد دلار، هفدهمین مرد ثروتمند جهان معرفی کرد و مجله فورچن هم او را مرد سال تجارت و شجاع ترین مدیر عامل جهان خواند. در اکتبر سال ۲۰۱۵، مجله فوربز لری پیج را به عنوان مشهورترین مدیر اجرایی آمریکا معرفی کرد.