بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford

هنری فورد بیش از هر فرد دیگری در ارائه روش های تولید انبوه صنعت نوین نقش داشته است. روش های او، استاندارد زندگی را نه تنها در میان مردم کشور خود بلکه در تمام کشورهای جهان به طور وسیع افزایش داد. شاید هنری فورد از معدود افرادی باشد که همان ابتدا علاقه خود را کشف کرده و چیزی که سبب ماندگاری نام وی در تاریخ شده است، همراستا بودن علاقه و استعدادش است. هنری فورد در همان گام های اولیه اش تمایل به تولید انبوه را نشان داده بود و برای این طرز فکرش بهای فراوانی نیز پرداخت کرد. او بر این باور بود که تکنولوژی بیش از هر چیز به کارگر ماهر نیاز دارد.

بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford

تولد هنری فورد

هنری فورد در خانواده ای کشاورز و مزرعه دار به دنیا آمده بود، با اینکه آن زمان پسرها اکثرا ادامه رو شغل پدر بودند، هنری هیچ علاقه ای به کار کشاورزی نداشت و خیلی زود دریافت که به جای علاقه به کشاورزی و مزرعه داری، بسیار علاقمند است که از نحوه کار و مکانیزم ابزار و ماشین های کشاورزی همچون گاوآهن و غیره سر در بیاورد. وی در همان سنین کودکی به همان اندازه که از کار در مزرعه و کشاورزی بیزار و فراری بود، به کار با ابزار آلات مکانیکی علاقه بسیار نشان می داد و تلاش میکرد از نحوه کار ماشین ها سردرآورد.

هنری فورد در ۳۰ جولای سال ۱۸۶۳ در دهکده گرین فیلد دیترویت ایالات میشیگان آمریکا به دنیا آمد. او یکی از ۶ فرزند خانواده پرجمعیت ویلیام فورد و ماری لیکی گات بود. پدر او ویلیام فورد از مهاجران ایرلندی به امریکا و مادرش ماری دختر یک زوج بلژیکی مهاجر در آمریکا بود.

هنری در همان سال های کودکی عدم تمایل خود به کار کشاورزی و مزرعه داری را نشان داده بود. او در سن 12 سالگی مادر خود را از دست داد و با مرگ مادرش دچار پریشان حالی و بحرانی روحی شد. بعد از این ماجرا بود که درخواست پدرش مبنی بر کمک به او در کار کشاورزی را نپذیرفت.

دوران جوانی هنری فورد

هنری نوجوان بارها و بارها قطعات ساعت جیبی که در تولد 15 سالگی اش از پدرش هدیه گرفته بود را باز کرده و دوباره به هم وصل میکرد. او در سن ۱۶ سالگی به شهری در اطراف دیترویت رفت و ۳ سال در آنجا به عنوان شاگرد و کارآموز مکانیکی، با دستمزد هفته ای ۲٫۵ دلار مشغول به کار شد. شاید در آن سال ها هیچ به ذهنش نمیرسید که روزی دستمزد هزاران کارگر از جیب او پرداخت شود.

هنری در سال ۱۸۸۲ به خانه بازگشت و علیرغم میل باطنی ش پیشنهاد پدرش را پذیرفته و وارث مزرعه پدری گردید. اما در آن زمان هم بیشتر وقتش را در کارگاه ماشین آلاتی که خودش در مزرعه ساخته بود، سپری می کرد و به ساخت و تعمیر قطعات مکانیکی مشغول بود، و در همین کارگاه بود که او کار روی موتورهای بخار قابل حمل وستینگ هاوس را شروع کرد.

زندگی خصوصی هنری فورد

در همان زمان او تحصیلات خود را در رشته تجارت در کالج کسب و کار گلداسمیت ادامه داد. هنری فورد در سال ۱۸۸۶ با کلرامین براین ازدواج کرد و به همراه همسرش راهی دیترویت شد و ۵ سال بعد پسرش ادسل به دنیا آمد. هنری فورد در سال ۱۸۹۱ در شرکت برق ادیسون به عنوان تکنسین مشغول به کار شد.

پس از دو سال به سمت مهندس ارشد ارتقا پیدا کرد و با این ارتقا شغلی پول لازم و همچنین زمان کافی برای انجام آزمایش روی موتورهای بنزینی را به دست آورد. با توجه به اینکه او همیشه به کالسکه بدون اسب فکر میکرد در سال ۱۸۹۶ این ایده خود را عملی کرد و آن را چهارچرخه فورد نامید. هنری فورد که به خاطر آزمایش هایش مورد تشویق ادیسون هم قرار گرفته بود، در سال ۱۸۹۹ شرکت خودروسازی دیترویت را تاسیس کرد.

خودروسازی هنری فورد و دو شکست پیاپی

اتومبیل های تولید شده در شرکت خودرو سازی دیترویت از کیفیت خوبی برخوردار نبودند و هزینه بالایی به هنری تحمیل می کردند. بنابراین در سال ۱۹۰۱ هنری فورد این شرکت را منحل کرد. در همان سال فورد موفق شد با کمک هارولد ویتلز، اتومبیلی با توان ۲۶ اسب بخار طراحی و تولید نماید. این موفقیت او باعث شد سهامداران شرکت دیترویت شد مجددا دور هم جمع شده و این بار نام شرکتشان را هنری فورد بگذارند. اما درگیری های بسیار بین فورد و سهامداران باعث شد هنری فورد شرکت را ترک نماید و سهامداران نام کادیلاک را برای شرکت انتخاب کردند.

شرکت موتور فورد

دو سال بعد از این دو شکست متوالی، هنری فورد که هیچگاه تسلیم نشده و به دنبال راهی برای جبران شکست هایش بود، در سال ۱۹۰۳ سومین شرکت خود را با شراکت الکساندر مالکومسن تأسیس کرد. این بار شریک فورد نمی توانست افکار او مبنی بر پایین نگه داشتن قیمت و افزایش تولیدات را بپذیرد. بنابراین فورد با مالکیت سهام او به مقام ریاست شرکت رسید. بعد از این بود که با تولید اتومبیلی با سرعت ۹۱٫۳ مایل در ساعت رکورد پرسرعت ترین اتومبیل روز را از آن خود کرد. این خودرو با نام ۹۹۹ توسط برنلی ولد فیلد، راننده مسابقه ای، معرفی شد و بنابراین برند فورد در آمریکا به شهرت رسید، و شاید این نقطه را شروع دوران درخشش هنری فورد بتوان نامید.

بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford

خودرو مدل T فورد

در سال ۱۹۰۸ وی مدل T را به بازار عرضه کرد. این خودرو به عنوان اولین خودروی مقرون به صرفه شناخته می‌شود که باعث شد سفر رفتن برای طبقه متوسط آمریکا ممکن شود. این مهم حاصل نوآوری هنری فورد در استفاده از خط مونتاژ به جای تولید تک بود.

او این نکته را دریافته بود که با کاهش هزینه های تولید می تواند محصولاتش را با قیمت پایین تر و در تعداد بیشتر بفروشد، تلاش هر روزه و برنامه ریزی های درست فورد سبب شد تا قیمت مدل T از ۸۲۵ دلار اولیه به ۵۰۰ دلار و سرانجام به ۲۹۰ دلار کاهش پیدا کند، و در عوض میزان فروش به ۴۷۰ هزار دستگاه برسد. حالا دیگر بیش از نیمی از اتومبیل های آمریکا خودروهای سیاه رنگ فورد بودند. در سال ۱۹۰۳ تا ۱۹۰۸، هنری فورد ۹ مدل خودرو مختلف را تولید کرد، مدل های : A, R, N, K, F, C, AC, B,S

موفق ترین این مدل ها، مدل N بود که یک مدل درجه یک و کاربردی از لیست خودروهای لوکس به شمار می رفت و به عنوان خودرویی کاملا لوکس شناخته شد. یکه تازی هنری فورد همیشگی نبود. در اواسط دهه ۲۰ خودروسازان رقیب، نقطه ضعف های خودروهای هنری فورد را شناسایی کرده بودند و در کارهای خود جبران کردند. از جمله شرکت جنرال موتورز که اتومبیل هایش را در رنگ ها و جلوه های متفاوت به مشتریان عرضه می کرد.

Ford Model T Club

فورد با پا فشاری بر شعار خود که : “همه مشتریان حق دارند اتومبیلی به رنگ دلخواهشان داشته باشند تا زمانی که این رنگ سیاه است!” به تذکرهای ادسل توجه نکرد و حاضر به تولید خودروهایش در رنگی غیر از مشکی نبود بنابراین جنرال موتورز بازار خودرو را در دست گرفت.

فورد سرانجام دست از سماجت برداشت و تغییر را قبول کرد. او مدتی کارخانه هایش را تعطیل کرد و تمام تمرکزش را بر روی طراحی مدلی جدید گذاشت و با مدل A به عرصه رقابت بازگشت. او با درس-های خوبی که از شکست قبلیش گرفته بود، هر سال یک تغییر کوچک در سیستم اتومبیل های خود ایجاد می کرد.

لوگوی فورد Ford

او در مدل A برای اولین بار از لوگوی آبی معروف فورد استفاده کرد. این مدل موفق هنری فورد ثروت بی شماری را برای او به ارمغان آورد. هنری با هدف توسعه موتور خودروهایش موتور V8 را ساخت که به عنوان قدرتمندترین موتور سال ۱۹۳۲ شناخته شد و تا ۲۵ سال تولید و فروش آن ادامه داشت.

Ford logo motor company لوگوی فورد

ثروتمند شدن هنری فورد با خودروی لینکلن زفیر Lincoln zephyr

سپس فورد لینکلن زفیر را تولید کرد که جزو لوکس ترین خودروهای جهان بود. کار بعدی او اتومبیل فورد مرکوری بود. که از موتور V8 در آن استفاده و ظاهرش بسیار زیبا و لوکس بود. این خودرو توسط پسرش ادسل طراحی شده بود.

ford lincoln zephyr لینکلن زفیر

هنری فورد نماد انقلاب صنعتی دوم

هنری فورد اعتقاد زیادی به بازدهی بالا داشت و به همین خاطر دستمزد کارگرانش را بیش از دو برابر افزایش و به ۵ دلار رساند. به علاوه ساعات کاری را نیز کاهش داده بود. همین امر باعث بالا رفتن چشمگیر بازدهی کارگرانش شد و در نهایت موجب رونق در کسب و کارش گردید. از دلایل موفقیت هنری فورد می توان به ؛ عقیده به تولید انبوه، توجه به دستمزد کارگران و همچنین حفظ رفاه آن ها و سرمایه گذاری های ریسک پذیر فراوان او اشاره کرد. او که هیچ ابایی از خطر کردن نداشت در زمانی مناسب وارد صنعت ساخت هواپیما نیز شد. این دو عقیده هنری فورد، یعنی: تولید انبوه و استفاده از کارگر ماهر، منجر به انقلاب صنعتی دوم شد. به همین خاطر بسیاری بر این باورند که هنری فورد بهترین نماد انقلاب صنعتی دوم است.

مرور زندگینامه هنری فورد را با سال های پایانی و مرگ او به پایان می رسانیم. ریاست شرکت فورد به عهده ادسل فورد، تنها پسر هنری فورد بود که در سال ۱۹۴۳ در اثر سرطان جان خود را از دست داد. هنری فورد در این سال ها سالخورده و بیمار بود و چندین بار ایست قلبی داده بود، با وجود مخالفت هیئت مدیره تصمیم گرفت به ریاست شرکت باز گردد و سال های پایانی عمرش را هم در شرکتش سپری کرد. سرانجام در ۷ آوریل ۱۹۷۴ هنری فورد، در سن ۸۳ سالگی درگذشت. مزار او در گورستان فورد در دیترویت است.

ford latest model

مجموعه مقالات مهارتهای فردی

زندگینامه افراد موفق

بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس بیوگرافی اورسولا برنز مدیرعامل شرکت زیراکس


بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان بیوگرافی وین دایر بزرگترین معلم موفقیت در جهان


بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد بیوگرافی ری کراک، مالک و مدیر شرکت مک دونالد


بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس بیوگرافی جان مک آفی مخترع آنتی ویروس


بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا بیوگرافی جک ما خالق شرکت علی بابا


بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل بیوگرافی استیو وزنیاک شریک استیو جابز در راه اندازی اپل


بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا بیوگرافی دیوید آین‌ هورن بزرگ مرد دنیای اقتصاد آمریکا


بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی بیوگرافی جورج ساموئل کلاسون کارآفرین آمریکایی


بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی بیوگرافی پیر امیدیار کارآفرین ایرانی


بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت بیوگرافی استیو بالمر مدیر عامل شرکت مایکروسافت


بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان بیوگرافی ویلیام شاکلی مخترع ترانزیستور و فیزیکدان


بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ بیوگرافی ژان پل گتی صاحب اقتصادی ترین ذهن تاریخ


بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران بیوگرافی دکتر محمود حسابی پدر علم فیزیک ایران


بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی بیوگرافی والت دیزنی خالق انیمیشن های به یاد ماندنی


بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک بیوگرافی مارک زاکربرگ میلیاردر فیسبوک


بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید بیوگرافی اندی رابین خالق سیستم عامل اندروید


بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان بیوگرافی رابرت کیوساکی الگوی ثروت آفرینی در جهان


بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی بیوگرافی برایان تریسی مشاور نام‌آور موفقیت و خوشبختی


بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی بیوگرافی استیو جابز ایده پرداز دنیای تکنولوژی


بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن بیوگرافی ناپلئون هیل و اسرار ثروتمند شدن


بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم بیوگرافی وارن بافت موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم


بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford بیوگرافی هنری فورد خالق کمپانی قدرتمند فورد Ford


بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google بیوگرافی لری پیج موسس گوگل Google


بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا بیوگرافی جیمی ویلز موسس بنیاد دانشنامه‌ جامع ویکی ‌پدیا


بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت بیوگرافی بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و خالق مایکروسافت


بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی بیوگرافی سویچیرو هوندا کارآفرین مشهور ژاپنی


بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون بیوگرافی جف بزوس خالق فروشگاه بزرگ آنلاین آمازون


بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان بیوگرافی آنتونی رابینز معروف ترین سخنران انگیزشی در جهان


خلاقیت و نوآوری

تقویت حافظه

اعتماد بنفس

مثبت اندیشی

موفقیت

هدف گذاری

تصمیم گیری موفق

سلامتی

روانشناسی کاربردی