مربیگری آموزشگاه فنی و حرفه ای چیست؟
شغل مربیگری آموزشگاه به مجموعه ای از وظایف و توانمندی های خاص که از یک مربی در سطح مورد نظر انتظار می رود اطلاق می شود. در حرفه پداگوژی عمومی حداقل توانمندی های آموزشی و حرفه ای، رفتارهای عاطفی و مهارت های غیر فنی و اخلاق حرفه ای از مربیان دوره آموزش استاندارد فنی و حرفه ای انتظار می رود.
مربی آموزشگاه باید شایستگی و توانایی انجام کار در محیط ها و شرایط گوناگون را به طور موثر و کارا برابر استاندارد سازمان فنی حرفه ای داشته باشد.
مربیگری آموزشگاه فنی و حرفه ای شامل بکارگیری روش ها و فنون تدریس یا پداگوژی ، بررسی و بکارگیری اهداف آموزش های فنی و حرفه ای، برنامه ریزی آموزشی، تهیه و تنظیم طرح درس، بکارگیری وسایل کمک آموزشی، اجرای دوره های آموزشی، سنجش و ارزیابی می باشد.
مفهوم پداگوژی چیست؟
واژه پداگوژی Pedagogy در اصل یک لغت لاتین است و در معنا به روشها و مقدماتی اطلاق می گردد که برای تعلیم و تربیت خردسالان مورد استفاده می گیرد. لیکن در حال حاضر هنگامی که عبارت فوق مورد استفاده قرار می گیرد، مراد و مقصود روشهای آموزش و تربیت مربی به معنای عام آن می باشد.
استاندارد آموزش شایستگی روش ها و فنون تدریس (پداگوژی) برای آموزش مهارت روش وفنون تدریس، ارزشیابی و ارزیابی کارآموزان و دوره آموزشی و همچنین آیین کلاس داری و آموزش و یادگیری طراحی و تدوین گردیده است.
اخذ کارت مربیگری آموزشگاه
طبق دستورالعمل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گذراندن دوره مربی گری آموزشگاه جهت دریافت کارت مربی گری و تدریس در آموزشگاه های فنی و حرفه ای الزامیست.
علاقمندان شغل مربیگری و تدریس پس از گذراندن دوره آموزشی پداگوژی و قبولی در آزمون مربیگری یا همان پداگوژی می توانند اقدام به اخذ کارت مربیگری آموزشگاه مرتبط با تحصیلات و تخصص خود نموده و بعنوان مربی و مدرس آموزشگاه های فنی و حرفه ای فعالیت نمایند.
شرایط متقاضیان کارت مربیگری آموزشگاه
طبق آیین نامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای، مربی آموزشگاه به پیشنهاد موسس آموزشگاه انتخاب و با صدور ابلاغ از سوی هیات نظارت استان در آموزشگاه مورد نظر منصوب می شود.
- - متقاضی کارت مربیگری آموزشگاه باید دارای حداقل سن 18 سال باشد.
- - دارای سلامت کامل جسمی و ذهنی.
- - دارای حداقل تحصیلات دیپلم باشد.
- - دارای گواهینامه مهارت مربیگری (پداگوژی) باشد.
- - دارای گواهینامه مهارت در حرفه مورد تقاضا جهت تدریس
- - دارای تحصیلات مرتبط با رشته مورد نظر جهت تدریس
- - ارائه مدرک کارشناسی یا مدرک کاردانی کلیه رشته ها از دانشگاهها، موسسات آموزش عالی مورد تایید وزارت علوم
- - گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و گواهی عدم اعتیاد (پس از موفقيت در آزمون)
- - ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
- - معرفی نامه از آموزشگاه مربوطه