آموزش فن بیان و مهارتهای ارتباط موثر
همانطور که می دانیم امروزه داشتن تخصص، دانش و مهارت برای موفقیت الزامیست ولی کافی نیست. اگر بلد نباشیم ارتباط خوبی با دیگران برقرار نماییم و خواسته ها، ایده ها، خدمات و توانمندیهای خود را بخوبی بیان نماییم، نتایج دلخواه و مطلوبی را نخواهیم گرفت.
دوره آموزش فن بیان و مهارتهای ارتباطی این امکان را به شما می دهد تا بتوانید مهارت های سخنرانی (Public Speaking and Presentation) و فن بیان (Speech) و صحیح صحبت کردن (Speaking Skills) را در خود پرورش دهید. بطور خلاصه در آموزشگاه فن بیان هنر خوب حرف زدن و حرف خوب زدن می آموزید.
در کلاس فن بیان ، تکنیکهای اعتماد به نفس و رفع خجالت و کم حرفی، تکنیکهای کاربردی فن بیان، داشتن صدایی رسا و گیرا، مدیریت ترس از سخنرانی، نحوه نوشتن متن سخنرانی، روشهای تقویت حافظه، روانشناسی مخاطبین، الگوهای رفتاری و زبان بدن (Body Language)، روش ها و مهارت های برقراری ارتباط و روابط عمومی، ایجاد ارتباط موثر و خوب در جامعه، آداب معاشرت حرفه ای، فنون کسب شخصیت کاریزماتیک یعنی جذابیت، اثرگذاری و الهام بخش بودن را در دوره فن بیان و سخنرانی و مهارتهای ارتباطی فرا می گیرید.
۸۵% عامل پیروزی افراد موفق، مهارتهای ارتباطی، نحوه صحبت کردن و هوش اجتماعی آنهاست. بنابراین فرقی نمیکند که شما چه شغلی دارید، جزو مدیران، منشی ها و رییس دفترها، اساتید دانشگاهها و دانشجویان، مدرسان و مربیان موسسات آموزشی، فروشندگان، بازاریابان تلفنی و حضوری، راهنمای تور گردشگری، مسئول روابط عمومی هستید و یا هر شغل دیگری داشته باشید، بدون شک به فن بیان، قدرت سخنوری و سخنرانی و به طور کلی مهارت های خوب صحبت کردن و برقراری ارتباط نیاز دارید.
مهارت های آموزشی در کلاس فن بیان چیست؟
- - چطور جلوی مخاطبان با اعتماد به نفس، خوش بین و راحت باشید.
- - چگونه از همان ابتدای سخنرانی توجه مخاطبان را جلب کنید.
- - چگونه برای مشارکت دادن شنوندگان از زبان بدن، ابزار و تکنیک های صوتی و لحن صدا استفاده کنید.
- - چطور به صورت یکنواخت از نکته ای به نکته دیگر اشاره کنید.
- - چگونه از شوخ طبعی، داستان گویی و نقل قول سوالات دیگران، با مهارت استفاد کنید. و تردید مخاطبان را از بین ببرید.
- - چطور دیگران را با سخنرانی هایتان تحت تاثیر قرار بدهید.
- - چگونه یک سخنرانی را با اقتدار به پایان برسانید.
- - چگونه با دیگران ارتباط موثر برقرار کنید و با مهارت ذهن آنها را در رابطه با مسائلی که برای موفقیت تان ضروری هستند تغییر بدهید.
- - چطور با ارائه سخنرانی های ترغیب کننده تجاری در کار و تجارت تان هرچه سریع تر پیشرفت کنید.
- - چطور با تسلط در فن بیان و سخنوری هرچه بیشتر مورد احترام و اعتماد دیگران قرار بگیرید.
- - روش بالا بردن اعتماد به نفس و تسلط ذهنی و از بین بردن ترس از صحبت کردن در میان جمع.
- - چگونه با آموزش راهكارها و روش های خوب حرف زدن و فن بیان «بلاغت» و هنر صحبت كردن و برقراری ارتباط كلامی با مردم، در سخنرانیها و محاوره های روزمره جزو بهترین ها باشید.
- - و ...
تمرینات فن بیان بصورت ساده، موثر و کاربردی
نتایج آموزش فن بیان و مهارت های ارتباطی چیست؟
- - خوش بیانی
- - کلام خوش آهنگ
- - جذابیت در گفتار
- - آداب سخن گفتن
- - الفاظ محترمانه در صحبت کردن
- - لفظ قلم صحبت کردن
- - روش صحیح احوالپرسی کردن و تعارفات
- - ادای درست و صحیح کلمات
- - اعتماد به نفس در صحبت کردن
- - مدیریت استرس
- - رفع خجالت و کمرویی
- - صراحت کلام یا رک گویی
- - حاضر جوابی
- - هنر نفوذ کلام
- - هنر نه گفتن
- - رفع تپق زدن
- - هنر ارتباط و زبان بدن
- - هنر کم حرف زدن
- - تمرکز در سخن گفتن
- - تنفس صحیح دیافراگمی
- - هنر متقاعد کردن
- - هنر انتقاد پذیری
- - بهبود لحن و لهجه
- - درمان لکنت زبان
- - هنر گفتگو و فنون مذاکره
- - هنر لبخند زدن و گشاده رویی
- - بهینه سازی حجم و طنین صدا
- - تاثیر گذاری بر دیگران یا کاریزما بودن
- - هنر ایجاز و خلاصه گویی و جمع بندی مطالب
- - روش ها و فنون داستان گویی، لطیفه گویی و نقل قول
چگونه خوب صحبت کنیم؟
هنر خوب صحبت کردن در زندگی مهارتی ضروری است. گفت وگو، شما را به دیگران معرفی می کند؛ به افرادی مهم که می توانند استاد، کارفرما، کارمند، شریک یا دوست شما باشند. بدون گفت وگو به عنوان پایه ی این روابط، ساخت ارتباطات اجتماعی، راه اندازی یک کسب وکار یا پیشرفت و گسترش کارتان بسیار دشوار خواهد بود. هنگامی که یک گفت وگو آغاز می شود، معمولا حفظ و ادامه دادن آن آسان است. اما برای بیشتر ما «آغاز گفت وگو» دشوارترین بخش ماجراست. یادگیری و کسب مهارت های گفت وگو، کلید حل این مشکل است. خوب صحبت کردن یعنی یادگیری مهارت های مکالمه ای و سخن پردازی که تصویر شخصی و حرفه ای شما را نزد دیگران بهبود می بخشد. چگونه می توانید در هنر گفت وگو استاد شوید و برای همیشه با «اِممم»، «اِاااا» و وقفه های طولانی هنگام مکالمه های تلفنی یا رودررو با دوستان ، خانواده و همکاران تان خداحافظی کنید. قطعا از اینکه تقویت مهارت های گفتاری چه تغییر بزرگی در زندگی تان ایجاد خواهد کرد، شگفت زده خواهید شد.
- -خیلی تند صحبت نکنید
- -خیلی آرام حرف نزنید
- -پیش از حرف زدن فکر کنید، در صورت لزوم از قبل آماده شوید
- -«اِمممم»، «اِااا»، «آااا» و وقفه های طولانی در خوب صحبت کردن جایی ندارند
- -به سخنران های حرفه ای گوش کنید
- -از خانواده تان بخواهید هر زمان که تُپُق می زنید، به شما گوشزد کنند
- -برای خوب صحبت کردن در هنگام گفتگوها صدای خود را ضبط کنید
- -واژه های دشوار را تمرین کنید
- -هنگام صحبت کردن، زبان بدن مناسبی داشته باشید
- -خوب صحبت کردن را تمرین نکنید، بلکه آن را به یک عادت تبدیل کنید
مهارت سخنرانی افراد خجالتی و درون گرا
اگر خجالتی هستید، پس احتمالا از ایستادن جلوی مخاطبانی هرچند اندک نیز وحشت دارید. حتی فکر کردن به چنین موقعیتی نیز باعث وحشت و اضطراب شما می شود. اما اگر تصمیم گرفته اید که در کار خود پیشرفت کنید، مجبورید برای یک یا دوبار هم که شده جلوی مخاطب بایستید و سخنرانی کنید.
بر ترس خود غلبه کنید و بر روی فاکتورهای کلیدی که در برقراری یک ارتباط موثر نقش دارند، تمرکز کنید. شاید نتیجه دقیقا همان چیزی نباشد که دیگران انتظار دارند، اما مهم این است که شما تلاش خود را می کنید. درست است که شما خجالتی هستید و قرار گرفتن در جمع شما را عصبی می کند، اما رعایت کردن این چند نکته باعث می شود از صحبت کردن لذت ببرید و چیزهایی به دست بیاورید که شاید در موقعیت های دیگر امکان تجربه آنها وجود نداشته باشد.
صاحبان کسب و کار در واقع سفیران کار خود نیز هستند و برای موفقیت در کار گاهی لازم است روی سِن بروند و سخنرانی کنند. اگر درون گرا هستید، حتی فکر صحبت کردن جلوی جمع نیز باعث می شود خود را از بقیه پنهان کنید، ولی چاره ی کار چیست؟ در حقیقت، افرادی که در جمع خیلی شیوا، روان و راحت صحبت می کنند، افراد خارق العاده ای نیستند، آنها فقط سخت کار می کنند و می دانند چگونه درمورد موفقیت هایی که تا به حال داشته اند صحبت کنند. کاری که شما هم مطمئنا از پس آن بر خواهید آمد. نکته هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود به افراد خجالتی و درون گرا کمک می کند تا با ارتقا سطح مهارت های زبانی در کسب وکار خود نیز پیشرفت کنند.
- - آمادگی برای سخنرانی
- - بر نکات مثبت تاکید کنید
- - بر روی مخاطب سرمایه گذاری کنید
- - با شخصیت خود روی سِن ارتباط برقرار کنید
- - راحت باشید
- - به ظاهر خود اهمیت دهید
- - با لبخند شروع کنید
- - صحبت خود را با یک داستان شروع کنید
- - به دیگران اجازه صحبت بدهید
- - زمانی را برای استراحت خود قرار دهید
چطور صدای صاف و زیبا داشته باشیم؟
یکی از جنبه های اساسی شخصیت شما که مورد توجه قرار می گیرد، صدای شما است. چگونگی صحبت کردن، زیر و بمی صدا، کوتاه و بلند شدن تن صدا هنگام صحبت، سرعت حرف زدن،حجم و لحن صدای شما، نه فقط حرف هایی که می گویید-می تواند بینش زیادی را در مورد شما در مخاطب ایجاد کند. صدای شما می تواند اعتماد به نفس و شایستگی تان را برجسته کند، اما همچنین ممکن است نشانه ای از عصبی بودن یا احساس ناامنی را به مخاطب تان انتقال بدهد. تفاوت در نحوه صحبت کردن می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی تاثیر بگذارد. حتی می تواند در میزان جذاب به نظر رسیدن نقش داشته باشد. نحوه صحبت کردن می تواند دلیل آن باشد که چرا آدم ها شما را دوست دارند، برایتان احترام قائل هستند یا حتی به شما اعتماد دارند.
واضح است که مراقبت کردن از صدای تان، ایده خوبی است. صحبت کردن به یک شیوه واضح، عمیق و کنترل شده می تواند کاری کند که تمام افراد حاضر در محیط به دقت واژه به واژه ای را که از دهانتان خارج می شوند دنبال کنند، اما ویژگی های خاصی وجود دارند که بر توانایی های سخن گفتن شما بیشتر تاثیر می گذارند.
- - غذاها و نوشیدنی های موثر در صدا را بشناسید
- - داروهای موثر در صدا را بشناسید
- - صبح زود صحبت کنید
- - روش صحیح صاف کردن گلو را بیاموزید
- - تمرین صدا با آواز خوانی را بیاموزید
- - با صدای بلند تمرین کنید
- - صدای واقعی خود را بشنوید
- - با آینه تمرین کنید
- - تقویت صدا با تنظیم سیبک گلو را تمرین کنید
تمرین صحبت کردن در جمع
برخی از افراد آنقدر جذاب صحبت می کنند که محال است از نشستن پای صحبت هایشان خسته شوید. احتمالا شما هم دلتان می خواهد بتوانید مثل این افراد، طوری صحبت کنید که دیگران شیفته صحبت کردن تان شوند. جالب است بدانید خیلی از افرادی که جذاب صحبت می کنند، بخش قابل توجهی از این جذابیت را مدیون صدایشان هستند. به عبارت دیگر، این افراد توانسته اند با آموزش و تمرین دادن صدایشان، مخاطب جذب کنند. هر کسی می تواند با رعایت نکات و انجام تمریناتی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، صدایش را در مدتی نسبتا کوتاه، دلپذیرتر از آنچه که هست، تبدیل کند.
- - رسا صحبت کنید
- - شمرده صحبت کنید
- - واضح صحبت کنید
- - نفس عمیق بکشید
- - آب کافی بنوشید
- - با گام کنترل شده صحبت کنید
- - صاف بنشینید ، صاف بایستید
- - پرحرارت صحبت کنید